Programma

Zaterdag 27 april 2024: Koningsdag

We hebben weer geweldige attracties in petto voor Koningsdag. Als het weer een beetje meewerkt maken we er net als voorgaande jaren een super feestdag van met een kinderfietstocht en een vrijmarkt. Er staat een dj op het veld die samen met De Jantina’s er een geweldig Oranje feestje van gaat maken. Op de inmiddels vertrouwde locatie, het sportterrein van voetbalvereniging DVOL, zal op zaterdag 27 april een gezellige dag georganiseerd worden voor zowel jong als oud.

Het belooft weer echt een geweldig Lents Oranjefeest te worden.

www.oranjelent.nl

Facebook: oranjelent

1010889_524396804331342_703419683591429761_n

Kinderfietsoptocht

Let op: verzamelen op het Dorpsplein om 9.15!

Om 09.30 uur starten we traditiegetrouw met de kinderfietsoptocht. Iedereen met een versierde fiets, step of driewieler mag meedoen. Hoe gekker hoe beter! Onder veel kabaal zal de stoet een korte (ere)ronde door Lent maken om vervolgens op het sportterrein de Vossenpels te eindigen. Een vakkundige jury zal beoordelen wie de mooiste, gekste en meest uitgedoste fiets heeft.
Voor alle deelnemers aan de fietsenoptocht is er een aandenken en de 3 mooiste fietsen krijgen een prijs!
Deze fietsenoptocht heeft een lengte van ca. 2 km. We verzamelen om 9.15 uur op het Dorpsplein, waar we om 09.30 uur vertrekken via;
Lentse Schoolstraat,Laauwikstraat, Lentseveld, Toledostraat, Balearenstraat, Aragonstraat, Asturiëstraat, Notenlaantje, Groot Brittaniëstraat, Queenstraat, het Buske en dan arriveren we bij DVOL voor de prijs uitreiking.

Kindervrijmarkt vanaf 10.00 uur

Let op: ingang via parkeerterrein DVOL!

De traditionele kindervrijmarkt begint om 10.00 uur en eindigt om 14.30 uur. Mooi moment om je kamer eens goed op te ruimen of misschien wel de schuur of de zolder. Alle spulletjes die met de auto komen kunnen via het parkeerterrein van DVOL aangeleverd worden vanaf 8.30 uur. Liever wel weer je auto thuis zetten, mocht je dichtbij wonen. Dit ivm beperkte parkeerplekken!

Attracties en vermaak vanaf 10.00 uur

Attracties (vanaf 10.00uur)

Spectaculair als altijd zijn de attracties voor zowel de allerkleinsten als ook voor de oudere jeugd. Ook dit jaar hebben we super vette en coole attracties weten vast te leggen (uiteraard allemaal veilig en met toezicht), onder andere:

– Suikerspin kraam, jij krijgt je heerlijke Oranjespin van de SUGARBABES, nu al een begrip in Lent.

– Diverse springkussens voor kleine en grote kinderen;

– Grote survival stormbaan;

– Kastelenrun 46,5 meter stormbaan

– Glijbanen

– Multiplay octopus super

– Kolom boerderij springkussen

– Sweeper

– Draaimolen piraat

– Draailadder 2-persoons

– Draaimolen met 3 paardjes

– Springkussen orca met glijbaan

– Penalty schieten

Er zijn ook dansworkshops voor kids en volwassenen door dansschool Aguanilé!

En net als vorig jaar heeft De Schmink Mevrouw een creatief plein! Waar geknutseld wordt en nieuw schminktalent zich kan ontwikkelen 🙂

Genoeg te beleven dus!

Bubble Dutch is aanwezig met hele grote bellen:)

Bellen blazen maar dan hele grote!!

Mis het niet en zorg dat je er bij bent.

Zeepkistenrace start 14.30 uur

Een echte Lentse traditie is natuurlijk de inmiddels legendarische en beruchte zeepkistenrace. In verschillende categorieën wordt gestreden om de felbegeerde prijzen. Doe mee met je eigen gemaakte zeep(race)kist of doe mee met de aanwezige zeepkisten. Inschrijven kan op de dag zelf.

 

DSC_0493_2Eten/drinken: voor ieder wat wils

Ook dit jaar zorgen we weer voor een gezellig terras, lekkere muziek en heerlijke hapjes en koud bier, fris en wijn. Naast de ijskar, de bbq brandweer en de friettent hebben we dit jaar ook de pannenkoekenbakker. We hebben dit jaar een ware baristo voor de koffie. Gezellige dames staan om 10.00uur  voor jullie klaar met snoep, koek en gratis limo voor de kinderen. Uiteraard ook een gezellige bar waar de drankjes klaar staan om koel uitgeserveerd te worden.

Voor de kinderen is er de hele dag gratis ranja.

DSC_0434_2Slecht weer? Overal is aan gedacht….

Natuurlijk gaan wij ervan uit dat het weer ons een handje zal helpen deze dag. Mocht de zon het laten afweten en er een spat regen vallen dan is dit geen probleem. We hebben ervoor gezorgd dat we voldoende tenten en overkapping hebben om er alsnog een geslaagde dag van te maken.

Meer weten…..

Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden op onze facebookpagina: oranjelent. Mocht je suggesties of ideeën hebben neem dan even contact met ons op via info@oranjelent.nl

Tenslotte zijn wij op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen die ons comité willen versterken. Mocht je interesse hebben spreek ons dan aan op de dag of stuur een mailtje dan nemen we contact met je op.

Namens het Oranjecomité Lent wensen wij jullie allemaal een ontzettend leuke en zonnige Koningsdag toe. Wij hopen jullie weer in grote getalen te mogen verwelkomen!